Make Me Admin: Verleen tijdelijk beheerdersrechten

Make Me AdminMake Me Admin is een eenvoudige, open-sourcetoepassing waarmee gebruikers met een standaard gebruikersaccount zichzelf tijdelijk beheerdersrechten kunnen verlenen.

Hoe werkt het?

De gebruiker start het programma Make Me Admin op. Als de Windows-gebruiker nog niet over lokale (Administrators) beheerdersrechten beschikt zal deze de mogelijkheid krijgen om zichzelf deze te verlenen via de knop “Grant Me Administrator Rights”.

Make Me Admin

Wanneer de Windows gebruiker op de knop “Grant Me Administrator Rights” klikt, voegt een MakeMeAdmin service welke op de achtergrond draait de gebruiker toe aan de Administrators groep.

Er verschijnt een melding in beeld dat de Windows gebruiker is toegevoegd aan de Administrators groep.

Make Me Admin Administrator melding

De Windows gebruiker kan nu taken uitvoeren waarvoor beheerdersrechten vereist zijn. In sommige gevallen kan er gevraagd worden om aanmeldingsgegevens. De gebruiker kan hier zijn huidige Windows-referenties invoeren.

Na de standaard ingestelde periode van 10 minuten wordt de Windows-gebruiker door de MakeMeAdmin service uit de Administrators groep verwijderd.

De gebruiker wordt hiervan op de hoogte gesteld via een melding
Make Me Admin User melding

Zie voor meer informatie: MakeMeAdmin (github.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *