Quick Assist ondersteuning bij computerproblemen

Quick Assist ondersteuning

Quick Assist is een gratis tool van Microsoft waarmee gebruikers op afstand ondersteuning kunnen bieden aan andere gebruikers. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je wilt helpen bij het oplossen van problemen op een andere computer of als je op afstand wilt samenwerken aan een project. In dit artikel bespreken we hoe Quick Assist werkt en hoe je er gebruik van kunt maken.

Met Quick Assist kun je een verbinding maken met een andere computer, waarna je de muis en toetsenbord van die computer kunt besturen en het scherm kunt bekijken. Dit maakt het mogelijk om problemen op te lossen of samen te werken aan een project zonder dat je fysiek aanwezig hoeft te zijn bij de andere computer.

Quick Assist is beschikbaar voor Windows 10 en kan worden gebruikt zonder extra software te installeren. Om gebruik te maken van Quick Assist, moeten beide computers verbonden zijn met internet en de gebruiker die ondersteuning biedt, moet een code delen met de gebruiker die ondersteuning nodig heeft.

Iemand helpen bij computerproblemen

  • Selecteer Start ,  typ Quick Assist in de zoekbalk en selecteer de Quick Assist-app om deze te starten (of druk op de Windows-toets  + Ctrl + Q).
  • Selecteer Iemand anders helpen en deel de beveiligingscode van 6 cijfers (10 minuten geldig) met de persoon die je wilt helpen.
  • Nadat de ander de beveiligingscode heeft ingevoerd, kies dan voor Volledig beheer nemen of Scherm weergeven en selecteer vervolgens Doorgaan.

Ondersteuning krijgen met behulp van Quick Assist

  • Selecteer Start ,  typ Quick Assist in de zoekbalk en selecteer de Quick Assist-app om deze te starten (of druk op de Windows-toets  + Ctrl + Q).
  • Voer in het vak Code van assistent de 6-cijferige beveiligingscode in die je ontvangen hebt van de persoon die je helpt en selecteer vervolgens Scherm delen.
  • Wacht tot de persoon die je helpt reageert en selecteer vervolgens Toestaan als je de controle over je computer wilt geven.

⚠️ Vergeet niet om Quick Assist alleen te delen met vertrouwde personen (familie, vrienden of erkend IT specialist), omdat ze na goedkeuring volledig beheer over je computer krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *