Beveilig je belangrijke bestanden met OneDrive

Microsoft OneDrive bestanden beveiligen

Beveilig je belangrijke bestanden. Synchroniseer de mappen bureaublad, afbeeldingen en documenten om overal toegang te hebben vanaf andere apparaten.

  1. Klik met je rechtermuisknop op het Microsoft OneDrive icoon in het systeemvak rechtsonder en kies Meer > Instellingen
  2. Selecteer het tabblad Automatisch opslaan en klik vervolgens op Mappen bijwerken
  3. Selecteer de map(pen) die je wilt beveiligen en klik vervolgens op Beveiliging starten

ℹ️ Indien je veel gebruik maakt van de OneDrive app op je telefoon dan is het verstandig hier een wachtwoordcode of vingerafdruk voor in te stellen.

Belangrijke bestanden beveiligen in Persoonlijke kluis

Sindskort is het mogelijk om belangrijke OneDrive-bestanden te beveiligen in je Persoonlijke kluis. De Persoonlijke kluis is voor iedereen met een Microsoft Account beschikbaar. Bestanden welke opgeslagen worden in de Persoonlijke kluis zijn standaard beveiligd door tweestapsverificatie en worden na 20 minuten van inactiviteit automatisch vergrendeld.

Als je geen Office 365 Home of Office 365 Personal abonnement hebt, kun je tot maximaal drie gratis bestanden toevoegen aan je Persoonlijke kluis. Met een Microsoft 365 abonnement kun je een onbeperkt aantal bestanden toevoegen tot de limiet van 1 TB van je OneDrive is bereikt.

Zie voor meer informatie: OneDrive-bestanden beveiligen (office.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *