WiFi signaal versterken of verbeteren

Wi-Fi logoDe sterkte van het WiFi signaal hangt af van verschillende factoren.

Soms wil het weleens helpen je router van de stroom te halen. Haal de stekker uit het stopcontact en wacht minimaal 10 seconden. Plaats de stekker terug in het stopcontact en wacht totdat je router weer is opgestart.

Zet de router bij voorkeur op een plek vrij van WiFi stoorzenders als een magnetron, DECT telefoon (draadloze huistelefoon), babyfoon, draadloze lichtschakelaars, alarmsensoren of Bluetooth apparaten zoals draadloze muizen en toetsenborden.

Heeft je router antennes? Controleer of de antennes goed vast zijn gedraaid. Wil je goed bereik op dezelfde verdieping richt dan beide antennes omhoog. Wil je zowel op de boven- en benedenverdieping goed bereik, richt dan de ene antenne plat (horizontaal) en de ander omhoog (verticaal).

Pas de frequentie-band van je router aan

Het kan helpen je router op de 5 GHz frequentie in te stellen, aangezien dit een minder drukke frequentie is. De 2.4 GHz frequentie heeft als voordeel dat het een groter bereik heeft en wordt ondersteund door alle apparaten.

Pas het WiFi kanaal van je router aan

Je kunt uit totaal 13 kanalen kiezen op de 2.4 GHz frequentie. Kanaal 1, 6 of 11 zijn de beste WiFi kanalen, omdat deze elkaar niet overlappen. Bij de 5 GHz frequentie is dit probleem er niet. Er zijn in totaal 23 kanalen die elkaar niet overlappen.

Zou je graag op meerdere plaatsen bereik willen hebben? Dan kan een WiFi repeater, Accespoint, of Powerline adapter uitkomst bieden.

Test je internetsnelheid en kijk of één van bovenstaande stappen geholpen hebben de WiFi snelheid te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *